آ م ا د ه س ا ز ی
مهارت گفتگو در خواستگاری

مهارت گفتگو در خواستگاری

 در جلسه خواستگاری چگونه صحبت کنیم ؟


 

در خواستگاری دروغ نگویید و اغراق نکنید

کسی که قرار است به نمایندگی خانواده صحبت کند نباید دروغ بگوید و یا در مورد عروس یا داماد اغراق کند” مشک آن است که خود ببوید” .اکثر افراد توانایی تشخیص دروغ را دارند. زیادی تعریف کردن از خانواده ی خود حس خوبی به خانواده روبرو نمی دهد و ممکن است به اصطلاح تو ذوقشان بخورد !

 ازپرسیدن سوالات بی ارزش خودداری کنید

بهتر است از پرسیدن سؤالات بی ارزش و بی اهمیت مثل: رنگ و غذای مورد علاقه و ... در جلسات اولیۀ گفتگو خودداری کرد، چون در اکثر این موارد افراد سعی میکنند سلیقه های خود را شبیه به فرد مقابل بیان کنند.

 

حرف هایتان را یکی کنید

این واقعا بد است که داماد یک حرف بزند و خانواده اش حرف دیگر. سعی کنید قبل از آمدن به خواستگاری با هم در مورد تمامی مسائل و سوالات احتمالی خانواده عروس مثل وضعیت شغل ,مسکن, مدت زمان عقد و … صحبت کنید. در آن طرف عروس خانم هم باید بدون خجالت تمامی انتظاراتش از مرد زندگی آینده اش را با خانواده خود در میان بگذارد. مثلا خانواده عروس نگویند مادیات برای دختر ما اهمیتی ندارد در حالی که عروس خانم اصلا این اعتقاد را ندارد !
 


تمامی افراد حاضر در خواستگاری را معرفی کنید

اگر خانواده ها از قبل با هم آشنایی ندارند و یا افراد غریبه ای در جمع حضور دارد کسی که نماینده گفتگو در خواستگاری است باید حتما تمامی افراد و نسبت هایشان را معرفی کند, قبل از اینکه خانواده عروس یا داماد بخواهند که آن افراد را معرفی کند.

 

وقت خواستگاری را در نظر بگیرید

معمولا برای جلسات اول خواستگاری یک ساعت کافیست. سعی کنید زیاد از مسائل حاشیه ای صحبت نکنید و صحبت هایتان باید کوتاه و کامل باشد. اگر نیاز به صحبت بیشتری دارید با نهایت احترام درخواست جلسه دیگری کنید.خوش رو و خوش برخورد باشید.

 

 توجه کنید که هنگام جواب دادن به سؤالات حتماً باید خودتان را در موقعیت سؤال قرار دهید

و هیچ گاه پدر، مادر، برادر و خواهرتان را به جای همسرتان در موقعیت قرار ندهید.

نکته: شاید دیر آمدن پدرتان به منزل برای شما خیلی مهم نباشد و شما در مقابل آن هیچ عکس العملی نشان ندهید. ولی یقیناً در مورد همسرتان چنین نخواهد بود.  بنابراین هنگامی که از شما پرسیده میشود اگر همسرتان دیر به منزل بیاید چه عکس العملی نشان میدهید؟ نباید همسر را جای پدر قرار داده و همان عکس العملی را که در مقابل دیر آمدن پدرتان دارید، مطرح کنید.

جوگیر نشوید

کسی که در خواستگاری به نمایندگی از خانواده عروس یا داماد صحبت میکند باید مراقب باشد که جو گیر نشود. وعده وعیدهایی که می داند هرگز اتفاق نمی افتد را بازگو نکند و یا جهت تلافی کردن حرف کسی از خانواده مقابل چیزی را نگوید که به آن اصلا معتقد نیست.