آ م ا د ه س ا ز ی
اهمیت زیبایی ظاهری در ازدواج

اهمیت زیبایی ظاهری در ازدواج


 

 
 
اهمیت دادن به زیبایی ظاهری در ازدواج تا حدی عاقلانه و قابل درک است اما نباید به عنوان اولویت و ملاک اصلی در انتخاب همسر مورد توجه قرار گیرد.
 
  • بعضی از دختران و پسران شیفته وضعیت ظاهر طرف مقابل می‌شوند و سایر عوامل را نادیده می‌گیرند. این حالت نیز پس از مدتی که عوامل دیگر اهمیت خود را نشان می‌دهند و عامل زیبایی در مرحله بعد قرار می‌گیرد، خوشی و نشاط را از خانواده می‌گیرد و چه بسا که زندگی گرم و پرشور اولیه به سردی گراید.
  • خطر دیگری که در مورد تکیه بر زیبایی ظاهری در ازدواج وجود دارد آن است که زیبایی جنبه ثابت و دایمی ندارد؛ و می‌تواند در اثر یک حادثه و یا در طول زمان یا بر اثر وجود یک بیماری از بین برود و به زندگی شاد زناشویی آسیب برساند.
  • مشکل دیگری که وجود دارد آن است که افراد بسیار زیبا ممکن است به اتکاء جمال خود، از خود راضی و خودپسند بار آیند و چه بسا فرصت‌های مناسبی را که در ازدواج برای آنان پیش آید، از دست بدهند و یا در زندگی زناشویی زیبایی خود را به رخ همسر خویش بکشند و احیانا او را تحقیر کنند. این حالت ممکن است برای همسر زجرآور باشد و زندگی را به سردی و ناشادی سوق دهد. همچنین کسی که در دید عموم به خوش تیپی معروف است معمولا مورد توجه خیلی‌ها است و اگر شخصا انسان سست اراده‌ای باشد ممکن است با قرار گرفتن در معرض پیشنهادات زیاد نسبت به خیانت به همسرش وسوسه شود.

نکات مورد توجه درباره زیبایی ظاهری در ازدواج

 

1- به یاد داشته باشید زیبایی امری نسبی است.

 

با وجود این عقیده که ملاک‌های زیبایی جهانی هستند، انتخاب‌های متفاوت افراد نشان می‌دهد که در این مورد اختلاف نظر هم وجود دارد. بنابراین خود شما باید تشخیص دهید که آیا فرد مورد نظر ویژگی‌های ظاهری دلخواه شما را دارد یا خیر. ممکن است فردی که به نظر دیگران خیلی زیبا می‌آید برای شما جذاب نباشد و یا فردی که از نظر دیگران ظاهری معمولی یا پایین‌تر از حد متوسط دارد به دلتان بنشیند بنابراین در این مورد تنها دیدن بزرگ‌ترها و پسند آن‌ها توصیه نمی‌شود.

 

2- اگر ظاهر کسی به دلتان ننشست احساس گناه نکنید.

 

اینکه ظاهر کسی به هر دلیلی به دل ما ننشسته، به این معنا نیست که ما سطحی نگریم و یا از فهم و درایت برخوردار نیستیم. از آنجایی که یکی از اهداف ازدواج، افزایش خویشتن داری و ارضای نیازهای جنسی در حریم خانواده است، لذت بردن از همنشینی و ظاهر شریک زندگی، حق همه انسان هاست. نادیده گرفتن کلی زیبایی ظاهری در ازدواج به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. اگر شما احساس می‌کنید که ظاهر نامزدتان به هیچ وجه برایتان جذاب نیست، نباید در این مورد احساس گناه کنید و جا دارد که به احساسات خود توجه کنید.
 

3- زیبایی ظاهری با گذشت زمان عادی می‌شود.

بیشتر ما انسان‌ها زود به داشته هایمان عادت می‌کنیم. تنها استثنا در این مورد انسان‌های خودشکوفا هستند. این افراد در برخورد با هر تجربه‌ای چنان دچار بهت و شگفت زدگی می‌شوند که گویی اولین بار است آن را تجربه می‌کنند، آن‌ها از تماشای طلوع آفتاب یا موسیقی مورد علاقه‌شان همیشه لذت می‌برند.

 

4- تنها به این ملاک اکتفا نکنید.

 

توجه انحصاری به ملاک زیبایی ظاهری در ازدواج عاقلانه نیست. فرض کنید شما با فردی که تمام ویژگی‌های ظاهری مورد نظرتان را دارد ازدواج کرده‌اید، اما این شخص به قدری بدخلق و پرخاشگر است که نمی‌توانید با او یک کلمه صحبت کنید. یا تصور کنید که همسر شما به هر دلیلی (مثلاً بیماری یا حوادثی مانند آتش سوزی و...) ظاهر زیبایش را از دست بدهد، اگر شما تنها به خاطر زیبایی وی او را انتخاب کرده باشید، در صورت بروز چنین پیشامدهایی دیگر دلیلی برای ادامه زندگی با وی وجود ندارد. اما آیا ترک همسر به این علت منطقی و انسانی است؟ 
 

5- هم کفو بودن را فراموش نکنید.

داشتن تناسب نسبی در همه ابعاد مهم زندگی از جمله بعد فرهنگی، سنی، تحصیلاتی، طبقاتی و... یکی از مولفه‌های اصلی پیش بینی کننده موفقیت زندگی زناشویی است. ملاک زیبایی ظاهری نیز از این جهت استثنا نیست. شبیه بودن زوجین از لحاظ ظاهری به سلامت روانی آن ها کمک می‌کند. نتایج پژوهش های متعدد نشان داده است که بیشتر افراد در انتخاب همسر به این مطلب توجه کرده و شخصی را به همسری برمی‌گزینند که از لحاظ جذابیت ظاهری به آنان شبیه باشد. زوجی که جذابیت خیلی کمتری نسبت به همسر خود دارد ممکن است نسبت به همسرش حساس و بدبین شود، یا عزت نفسش کاهش پیدا کند. مسایل این چنینی می‌تواند باعث بروز مشکلاتی در زندگی زناشویی شوند.